Erik Gustafsson.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Erik Gustafsson flyttar igen - klar för Detroit Red Wings

ANNONS

Erik Gustafsson får inte som han vill. 
Istället för en fortsättning i New York Rangers är han nu klar för sin åttonde (!) NHL-klubb. 

Åtta säsonger i NHL - sju klubbar. Nu får Erik Gustafsson flytta på sig ännu en gång. Strax efter att free agency-marknaden öppnat under måndagen 1 juli, rapporterar initierade Elliotte Friedman att svensken skrivit på ett tvåårigt avtal i Detroit Red Wings med ett värde på två miljoner dollar per säsong. 

Gustafsson, som lämnade SHL och Frölunda 2015, klev in i New York Rangers för ett år sedan, på dagen, och stod sedan för 31 poäng på 76 matcher i grundserien. Ändå blev det ingen fortsättning i “The Big Apple". 

Följ vår liverapportering av NHL:s Free agency här.

Toppar nu mindre angenäm lista

Detroit blir Erik Gustafssons åttonde NHL-klubb i karriären - och åttonde sedan 2019. En siffra som ingen annan svensk överträffat i historien. Anders Eriksson representerade även han åtta organisationer på sin tid, men återvände sedan hem till Sverige. Gustafsson är 32 år och kan mycket väl skriva lite obekväm historia om det inte klickar i Red Wings. 

De andra klubbarna som Gustafsson representerat är Chicago Blackhawks, Calgary Flames, Philadelphia Flyers, Montréal Canadiens, Washington Capitals, Toronto Maple Leafs och New York Rangers. 

Får sällskap av Lagesson

I samband med att free agency marknaden öppnar meddelar Red Wings samtidigt att man även skrivit kontrakt med en annan svensk back. I det faller gäller det William Lagesson, som även han hoppat runt en hel del under de senaste säsongerna. 

För Lagesson blir det ett ettårskontrakt värt 775 000 dollar. 


TV: Michael Brandsegg-Nygård draftad av Detroit

Den här artikeln handlar om: