Sidney Crosby.
Foto: Alamy
NHL

Pittsburgh och Sidney Crosby har inlett kontraktsförhandlingar

ANNONS

Sidney Crosbys kontrakt med Pittsburgh Penguins löper ut nästa sommar. Nu har parterna påbörjat förhandlingar kring en förlängning.
– Vi pratar, säger Crosby till NHL.com.

Sidney Crosby draftades som första spelare totalt sommaren 2005 och har sedan dess varit Pittsburgh Penguins trogen. Nästa säsong blir Crosbys 20:e i Penguins färger – och fler ser det ut att kunna bli.

Crosbys avtal med Penguins löper ut nästa sommar, men redan nu har parterna inlett diskussioner kring en kontraktsförlängning.

– Det har varit lite samtal. Det är något som jag vill hålla mellan mig och Kyle (Dubas), men vi har haft några konversationer. Jag vill lämna det där, säger Crosby till NHL.com.

Kan skriva nytt kontrakt i sommar

Ett avtal skulle kunna slutas redan i sommar för att sedan påbörjas inför nästa säsong. När ett avtal kan komma att stå klart vill Crosby inte spekulera i.

– Vi pratar, konstaterar han.

Crosby, som fyller 37 år i sommar, kommer från sin poängbästa säsong sedan 2019, då han denna säsong producerade 94 poäng (42+52) på 82 grundseriematcher för ett Pittsburgh-lag som för andra säsongen i rad missade Stanley Cup-slutspelet.

– “Sid” är extremt tävlingsinriktad och vill att laget ska vara en utmanare. Så länge du har någon som “Sid” i laget och spelarna som vi har så är vår process att så fort som möjligt förstärka med unga, hungriga spelare som som kan hjälpa oss tillbaka dit, säger Penguins general manager Kyle Dubas.

Under sina 19 säsonger i Pittsburgh har Crosby vunnit tre Stanley Cup-titlar och producerat totalt 1 596 poäng på 1 272 grundseriematcher för Penguins. Med den poängskörden har Sidney Crosby 127 poäng upp till Mario Lemieux som den spelare som gjort flest poäng någonsin i Penguins-tröjan.


TV: Michael Brandsegg-Nygård förste norrman att bli vald i första rundan

Den här artikeln handlar om: