Jaroslav Askarov kan trejdas.
Foto: Alamy
NHL

Nashville Predators kan trejda Jaroslav Askarov: "Fått många samtal"

ANNONS

Nashville Predators har säkrat upp förstemålvakten Juuse Saros på ett åttaårskontrakt. Då kan NHL-klubben trejda storlöftet Jaroslav Askarov.
“Predators är villiga att flytta honom, men har satt ett högt pris”, skriver insidern Pierre LeBrun.

När Nashville Predators valde att lägga beslag på den ryska stortalangen Jaroslav Askarov i förstarundan 2020 gjorde klubben det med förhoppningarna om att man hittat sin framtida förstemålvakt.

Så kan fallet mycket väl fortfarande vara, men vägen till platsen som förstemålvakt i Nashville har blivit snårigare då klubben i dagarna uppges ha kommit överens med nuvarande förstemålvakten Juuse Saros om ett nytt åttaårskontrakt.

Nu kan klubben i stället komma att trejda bort den 22-årige burväktaren. Enligt TSN:s insider Pierre LeBrun har Predators börjat prata med klubbar gällande en trejd för Askarov.

“Nashville har fått ett antal samtal gällande Jaroslav Askarov under de senaste 24 timmarna till följd av Juuse Saros-förlängningen. Predators är villiga att flytta honom, men har satt ett högt pris”, skriver insidern på X.

Har fått debutera i NHL

Vidare skriver LeBrun att Predators gärna hade velat trejda sig till ett topp fem-val i draften, men någon sådan affär genomfördes aldrig under nattens förstarunda av NHL-draften.

Jaroslav Askarov gjorde flytten från Ryssland till USA 2022 och har till största delen spelat AHL-hockey sedan flytten. Den här säsongen noterades han för en räddningsprocent på 91,1 procent och 30 segrar på 44 matcher för Predators farmarlag Milwaukee Admirals. Han NHL-debuterade säsongen 2022/23 och spelade även två NHL-matcher med Nashville den här säsongen, där han landade på en räddningsprocent på 94,3 procent och två insläppta mål.

Målvaktens entry level-kontrakt med Nashville, som har en lönetaksträff på 925 000 dollar, löper ut nästa sommar.


TV: Raketen från Falun kan draftas

Den här artikeln handlar om: