Emmy Alasalmi.
Foto: Bildbyrån
SDHL

Emmy Alasalmi klar för Linköping

ANNONS

Emmy Alasalmi lämnade AIK efter degraderingen från SDHL. Nu fortsätter den OS-meriterade backen sin karriär i Linköping.

Efter en tung säsong i SDHL trillade AIK ur högstaligan efter kvalförlust mot Skellefteå. För en och en halv månad sedan meddelade klubben att kulturbäraren Emmy Alasalmi var en av spelarna som skulle lämna klubben – och nu har den OS-meriterade backen gjort klart med ny klubb.

Via sin hemsida meddelar Linköping att 30-åringen skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

– Det känns inspirerande och jäkligt roligt att få skriva på för LHC. Dels att få komma till och lära känna en ny stad men framför allt är jag väldigt imponerad över det som har presenterats för mig. Jag och sportchef Sabina Eriksson har haft kontakt över en längre tid och hon har väckt en nyfikenhet och nytändning hos mig. Dels för den satsningen som nu görs, dels på det sätt organisationen håller på att byggas upp, säger Alasalmi.

Emmy Alasalmi har spelat 429 grundseriematcher i SDHL med AIK och har en OS-turnering och ett VM på meritlistan med Damkronorna. Förra säsongen noterades backen för två poäng (0+2) på 33 matcher med AIK.


TV: Macklin Celebrini draftetta – valdes av San Jose Sharks


 

Den här artikeln handlar om: