NHL-draften 2024
NHL-draften

22 svenskar valdes i NHL-draften 2024

ANNONS

Efter att inga svenskar blev valda i förstarundan så rasslade det till ordentligt med blågula spelare på NHL-draftens andra dag.
22 svenskar valdes mellan andra och tredje rundan och här kvällens liveblogg med Robin Olausson och Uffe Bodin från draften i Sphere i Las Vegas.

LAS VEGAS (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det blev en hel del svenskt under årets NHL-draft ändå.

Efter att norrmännen dominerade rubrikerna under nattens första runda av NHL-draften så duggade tätt med svenska val under den andra dagen.

Han var första svensk – och poängkungen nobbades

Från runda två till sju så var det 22 svenskar som valdes av NHL-klubbarna med hela sex blågula spelare som gick i andrarundan. MoDos Lucas Pettersson gick först som 35:e spelare och därefter ramlade det in svenskar på svenskar, bland annat ett par överåriga spelare. 

Även fem utländska spelare som spelar i Sverige till vardags valdes under den andra dagen. 

Noterbart är dock att den svenske poängkungen Alexander Zetterberg, som öste in mål och poäng före både Örebros J20-lag och Småkronorna, nobbades av NHL-klubbarna trots att han rankades att gå i någon av de första rundorna inför draften. 

Det var även en händelserik dag på NHL-marknaden där flera profilerade spelare som Michail Sergatjov, Alexander Holtz, Chris Tanev, Tanner Jeannot, John Marino, Kevin Hayes och Logan Thompson alla blev trejdade till nya klubbar. 

Uffe Bodin, på plats i Sphere i Las Vegas, och Robin Olausson livebloggade från NHL-draftens andra dag och ta del av alla val, trejder och händelser nedan:


TV: Stian Solberg draftad av Anaheim Ducks

Den här artikeln handlar om: