Juuse Saros.
Foto: Alamy
NHL

Uppgifter: Juuse Saros skriver långtidskontrakt med Nashville

ANNONS

Juuse Saros har under säsongen omgärdats av trejdrykten. Nu uppges målvakten ha skrivit på ett åttaårskontrakt med Nashville Predators.

Juuse Saros vara eller icke vara i Nashville Predators har varit en följetong under säsongen och något som sett ut att följa med den finske burväktaren in i sommaren. Någon flytt från Nashville ser det emellertid inte ut att bli för Saros.

Under natten till fredag, svensk tid, rapporterade Sportsnets insider Elliotte Friedman att parterna närmade sig att enas kring ett åttaårskontrakt och senare rapporterade TSN:s insider Chris Johnston att kontraktet kommer att ha en lönetaksträff på 7,74 miljoner dollar och att avtalet kommer att offentliggöras under måndagen när parterna officiellt får skriva nytt kontrakt.

Skulle Saros skriva på ett kontrakt med den lönetaksträffen skulle han i nuläget bli NHL:s sjätte bäst betalde målvakt från och med säsongen 2025/26, enligt CapFriendly.

Spelade mest i NHL

Juuse Saros nuvarande kontrakt med Nashville, som har en lönetaksträff på fem miljoner dollar, löper ut nästa sommar. Det nya åttaårskontraktet innebär att Predators har sin förstemålvakt under kontrakt till sommaren 2033.

Den 29-årige finländaren draftades i fjärderundan 2013 av Predators och har spenderat hela sin NHL-karriär i Nashville, där han gjorde sin NHL-debut under säsongen 2015/16.

Den här säsongen spelade han 64 matcher i grundserien, vilket var flest grundseriematcher av alla målvakter i NHL denna säsong. Saros vann 35 av dessa matcher, samtidigt som han noterades för en räddningsprocent på 90,6 procent samt ett snitt på 2,86 insläppta mål per match.


TV: Här lyfter Florida Stanley Cup-bucklan

Den här artikeln handlar om: