Nils Lundkvist.
Foto: Alamy
NHL

Oviss framtid i Dallas för Nils Lundkvist: "Vill hitta en lösning"

ANNONS

På söndag löper Nils Lundkvists avtal med Dallas Stars ut. Nu jobbar parterna för att enas kring ett nytt kontrakt.
– Indikationerna jag har fått är att de, precis som jag, vill hitta en lösning, men i den här branschen vet man förstås aldrig, säger Lundkvist till NSD.

Sommaren 2021 skrev Nils Lundkvist på ett treårigt entry level-kontrakt med New York Rangers och har sedan dess flyttat vidare till Dallas Stars. Kontraktet med Texasklubben löper ut inom kort, närmare bestämt under natten mellan söndag och måndag, svensk tid.

Än så länge har parterna inte lyckats enas om ett nytt avtal.

– Indikationerna jag har fått är att de, precis som jag, vill hitta en lösning, men i den här branschen vet man förstås aldrig, säger Nils Lundkvist till NSD.

Kan få kvalificerande erbjudande

Fram till söndagens deadline har Stars möjligheten att erbjuda honom ett kvalificerande erbjudande, vilket åtminstone garanterar att NHL-klubben behåller svenskbackens rättigheter. Skulle de inte erbjuda honom ett sådant erbjudande blir Lundkvist unrestricted free agent och således fri att gå till vilken NHL-klubb han vill.

– Sedan gäller det att komma överens – det känns skönt att ha folk som tar hand om det där åt mig – och jag litar på att de gör ett bra jobb, säger Lundkvist.

"De hoppas nog på för mycket"

Någon återkomst till SHL och Luleå ska dock inte Luleåsupportrarna hoppas på. Det ingår inte i backens planer. Inte just nu, i alla fall. 

– Ja, de hoppas nog på för mycket, men man vet som sagt aldrig, säger han.

Sedan flytten från Luleå till Nordamerika har Nils Lundkvist spelat 144 NHL-matcher för New York Rangers och Dallas Stars. Den här säsongen spelade han 59 matcher för Stars och noterades för 19 poäng, vilket var fjärde bäst bland lagets backar.


TV: Höjdpunkter från avgörande Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om: