Tomas Mitell.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
SHL

Tomas Mitell är årets tränare i SHL 2024

ANNONS

Tomas Mitell.
Så heter årets tränare i SHL 2024.
– Det känns såklart ärofyllt och man är nöjd, glad och stolt över det, säger Mitell i ett pressmeddelande. 

De flesta priser efter SHL-säsongen har redan delats ut sedan en tid tillbaka – och nu står det också klart vem som utses till årets tränare. 

Det var Mattias Karlin (MoDo), Klas Östman (Linköping) och Tomas Mitell (Färjestad) som hade plockats fram som kandidater till utmärkelsen – men det blir FBK-tränaren som vinner. 

 – Det är ett tecken på att vi tillsammans har gjort något bra. Mina kollegor, spelarna och alla inblandade runt omkring som gjort en bra säsong. Det känns såklart ärofyllt och man är nöjd, glad och stolt över det. Samtidigt som känslan efter säsongen fortfarande är blandad kan man väl lugnt säga, säger Mitell i ett uttalande.

Priset baseras endast på grundserien och där var Mitells Färjestad också det bästa laget. FBK blev nämligen seriesegrare efter att ha vunnit 33 av 52 matcher och tagit 104 poäng på 52 matcher. 

Tomas Mitell har varit tränare för Färjestad under två och ett halvt års tid då han tog över i februari 2022 och ledde klubben till SM-guld direkt under våren 2022. Han har kontrakt med värmlänningarna i ett år till. 


TV: Slutsekunderna av avgörande Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om: