Mats Rosseli Olsen.
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
SHL

Mats Rosseli Olsen lämnar Frölunda – efter 13 år

ANNONS

Mats Rosseli Olsen missade hela säsongen på grund av hjärnskakningsbesvär. 
Nu meddelar Frölunda att norrmannen lämnar – efter 13 år i klubben. 
– Det är väl så här kärlekssorg känns, säger norrmannen på Frölundas hemsida

736 matcher. 

Två SM-guld. 

Fyra CHL-titlar.

Efter 13 år i Frölundatröjan så är det nu klart att Mats Rosseli Olsen går skilda vägar med Göteborgsklubben. 

På sin hemsida meddelar Frölunda nämligen att 33-åringen lämnar i och med att hans kontrakt har löpt ut. Rosseli Olsen missade hela säsongen på grund av hjärnskakningsproblem och hans hockeykarriär är fortsatt i limbo. 

– Framtiden är, som jag berättat om tidigare, inte så lätt att veta något om, förutom att det inte blir spel i Frölunda. Jag får ta plats på läktaren och heja fram laget därifrån istället. Det är det enda jag vet säkert just nu, säger norrmannen och fortsätter: 
– Det är blandade känslor. 13 år är länge, så det är väl så här kärlekssorg känns antar jag. Det svider lite, är trist och tufft. Samtidigt är jag otroligt glad, stolt och tacksam över att ha fått äran att representera Frölunda i så många år. Jag har älskat allt med det. Men allt har ett slut och det är ju sällan man får avsluta på det sätt man drömt om.

“Mats mår inte bra – det är vemodigt”

Mats Rosseli Olsen har varit en uppskattad och populär spelare i Frölunda för sitt uppoffrande spel. 

Han kom till Frölunda redan under säsongen 2011/12 och har därefter hela tiden blivit kvar på västkusten. Norrmannen spelade då en viktig roll vid båda SM-gulden 2016 och 2019. 

– Med tanke på ”Rosses” status och att han sitter på ett utgående kontrakt behöver vi som klubb gå vidare. Mats mår inte bra och en fantastisk resa tar slut här, det är vemodigt, säger sportchef Fredrik Sjöström och fortsätter: 
– Som person, spelare och kulturbärare har han betytt mycket för klubben och är en stor del av de framgångar vi haft. ”Rosse” kommer alltid att vara en del av Frölundafamiljen och det viktigaste nu är att han skall må bättre och få en dräglig vardag, vi kommer att stötta honom i den processen.

Med tanke på att Rosseli Olsen fortfarande lider av symptom från en hjärnskakning som han fick i slutspelet under våren 2023 så är det osäkert vad som händer med forwardens fortsatta karriär när han nu har lämnat Frölunda.


TV: Raketen från Falun kan draftas

Den här artikeln handlar om: