Linus Ullmark och Anton Forsberg bildade målvaktspar i MoDo 2013/14.
Foto: Bildbyrån
NHL

Linus Ullmark om att återförenas med Anton Forsberg: “Det betyder mycket”

ANNONS

Den ena kommer från Härnösand – och den andra från Lugnvik utanför Kramfors.
Nu ska de tidigare MoDo-målvakterna Linus Ullmark och Anton Forsberg också bilda målvaktspar i NHL med Ottawa Senators.
– Det betyder mycket, kommer att bli väldigt roligt, säger Ullmark om att återförenas med kompisen. 

Efter tre säsonger i Boston Bruins så stod det tidigare i veckan klart att Linus Ullmark trejdas bort från klubben. 

Ny klubbadress blir i stället Ottawa Senators där han kommer att spela från och med nästa säsong. Nu berättar också Ullmark själv om känslorna kring trejden. 

– Det är en del av jobbet. Det kommer att komma en stund i varje spelares karriär där man är ute på trejdmarknaden. Det är bara en del av businessen. Men när man väl har starten någonting som jag hade i Boston så vill man alltid vara med och avsluta den resan, säger målvakten på en digital pressträff och fortsätter: 
– Samtidigt så öppnas dörren för nya möjligheter. Jag hade gärna fått vara med och vinna i Boston men nu ser jag fram emot att få samma chans men här i Ottawa och med killarna här i stället.

Under alla sina år i NHL har Ullmark i princip aldrig varit uttalad förstamålvakt och han har bara spelat mer än hälften av matcherna under en säsong vid ett tillfälle vilket var 2022/23 då han spelade 49 matcher och också vann Vezina Trophy.

Nu hoppas 30-åringen få chansen som etta i Ottawa. 

– Jag är väldigt glad för att få chansen och genom konversationerna som jag har haft med Steve och de andra att de tror på mig och vad jag kan bidra med till laget. Jag har alltid drömt om att få vara tydlig förstemålvakt och spela mycket.

Återförenas med MoDo-kompisen: “Väldigt roligt”

Linus Ullmark berättar att han har haft kontakt med flera inom Senators som gjort att han och hans familj har känt sig. Bland annat spelare som Brady Tkachuk, Claude Giroux och Drake Batherson, men även svenska assisterande tränaren Daniel Alfredsson samt nygamla målvaktskollegan Anton Forsberg

Det blir alltså ett svenskt målvaktspar i den kanadensiska huvudstaden – men det är inte första gången som Ullmark och Forsberg bildat målvaktspar. De båda är nämligen från Ångermanland, Ullmark från Lugnvik och Forsberg från Härnösand, och de spelade även tillsammans i MoDo som unga. 

Säsongen 2013/14 bildade duon målvaktspar i SHL med MoDo – och nu är de ett tandem igen. 

– Det betyder mycket. Det är alltid speciellt att ha en person från samma ställe som man kan connecta med och dela samma värderingar med. Jag och ”Socka”, eller Anton”, vi är bara någon timme ifrån varandra. Vi växte upp inte så långt ifrån varandra och vi har alltid spelat med eller mot varandra under uppväxten. 
– Det kommer att bli väldigt roligt, det har gått tio år sedan vi senast bildade målvaktspar. Så det ska bli väldigt kul att få umgås med honom varje dag igen men samtidigt ska det bli riktigt kul att lära känna alla andra i laget också och jag hoppas att jag kan addera något till den här guppen också.

Linus Ullmarks kontrakt löper ut om ett år och från och med första juli skulle han kunna sajna ett nytt avtal med Ottawa Senators. Klubben ryktas då vara intresserade av att skriva ett längre avtal med svensken, men han själv har inte tänkt på att förlänga kontraktet än. 

– Jag försöker att inte blicka för långt fram utan jag vill leva i nuet, säger Ullmark.


TV: Forsling och Stenlund om vägen till Stanley Cup-titeln

Den här artikeln handlar om: