Leon Draisaitl.
Foto: Alamy
NHL

Leon Draisaitls svar om framtiden i Edmonton Oilers

ANNONS

Leon Draisaitls kontrakt med Edmonton Oilers löper ut om ett år och om bara några dagar kan han skriva ett nytt kontrakt. 
Men det är osäkert vad som händer med superstjärnan – som här ger ett svar om sin framtid. 
– Jag älskar att vara “en Oiler” mer än någonting annat, säger Draisaitl. 

Det blev ett bittert slut på säsongen för Edmonton Oilers som missade chansen att vinna Stanley Cup i och med förlusten i den sjunde och avgörande finalmatchen mot Florida Panthers. 

Nu får laget i stället börja göra sig redo inför lågsäsongen och en av de största frågorna för Oilers är hur det blir med Leon Draisaitls framtid. 

Superstjärnans kontrakt med Oilers löper ut 30 juni 2025 och han är tillgänglig att skriva ett nytt kontrakt från och med 1 juli 2024, alltså på måndag nästa vecka. Nu uttalar sig tysken själv om situationen. 

– Jag kommer att ge dig det mest tråkiga svaret här. Jag kommer naturligtvis att sitta ner med mina agenter och prata med Oilers för att se vad deras plan är, och vad vår plan är, och sedan ta det därifrån, säger Draisaitl på Oilers exit-presskonferens under natten.

Kan skriva NHL:s dyraste kontrakt

Leon Draisaitl valdes som trea av Edmonton Oilers i NHL-draften 2014 och han har sedan utvecklats till en av världens bästa hockeyspelare. Han har gjort över 100 poäng vid fem tillfällen och har skjutit över 50 mål tre gånger i sin karriär. Säsongen 2019/20 vann tysken NHL:s poängliga och tog samtidigt hem Hart Trophy som ligans MVP samt Ted Lindsay Award som NHL:s bästa spelare – framröstad av spelarna själva. 

I sitt nuvarande kontrakt tjänar stjärnan 8,5 miljoner dollar per säsong – men den siffran väntas stiga rejält i hans nästa kontrakt. I nuläget är det Auston Matthews som har NHL:s dyraste kontrakt med en lönetaksträff på 13,25 miljoner dollar per säsong – men enligt uppgifter kan Draisaitl vara på väg att slå det rekordet och skriva ett ännu dyrare kontrakt.  

– Det kommer att ta en längre tid för mig att fundera på vad jag vill, och fundera vad Oilers vill och vad alla vill och sedan se vad som händer. Edmonton är de enda som har chansen att sajna mig så de blir ju först. Jag lämnar det där. Men självklart så älskar jag att vara “en Oiler” mer än någonting annat, säger han. 

Draisaitl har gjort 850 poäng på 719 NHL-matcher i sin karriär. Han är även en spelare som kliver fram när det gäller som mest då han har gjort 108 poäng på 74 slutspelsmatcher.


TV: Här lyfter Florida Stanley Cup-bucklan

Den här artikeln handlar om: