Axel Ottosson.
Foto: Johan Löf/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

KLART: Axel Ottosson vänder hem till Björklöven

ANNONS

Axel Ottosson har gjort sitt val. 
Efter en längre tids förhandling så är centern nu klar för en återkomst till moderklubben Björklöven. 

Det har varit en snackis under stora delar av lågsäsongen – men nu är det slutligen klart. 

Axel Ottosson har gjort sitt val och det blir en återkomst hem till Björklöven för toppcentern efter två år i den finska ligan. 

– Nu är jag äntligen hemma i Umeå och Björklöven igen, säger Ottosson i ett klipp på klubbens sociala medier.

“Kommer bli en nyckelspelare för Björklöven”

Den 28-årige centern har varit omgärdad av flera rykten den senaste tiden med bland annat intresse från utlandet och andra allsvenska klubbar. Men nu presenteras han officiellt av “Löven” på ett kontrakt för de två kommande säsongerna. 

– Vi är väldigt glada att Axel vänder hem till Umeå igen. Han kommer bli en nyckelspelare i Björklöven kommande säsong och är tänkt att ha en viktig roll både på och utanför isen, säger Björklövens sportchef Per Kenttä och fortsätter: 
– Jag vill också rikta ett stort tack till alla partners som medverkat i insamlingen till denna värvning. Det finns ett stort engagemang i Umeå där alla vill en sak och det är att vi ska ta oss till SHL.

Senast Axel Ottosson spelade i Björklöven var säsongen 2021/22 då han var en av HockeyAllsvenskans bästa spelare med 48 poäng på lika många matcher och han ledde då även “Löven” till final där de förlorade mot HV71. 

Till den kommande säsongen kommer han då att kliva in som en viktig center för Björklöven och skulle då kunna bilda en toppkedja med Fredrik Forsberg och Marcus Nilsson.


TV: Oliver Ekman Larsson om Stanley Cup-triumfen

Den här artikeln handlar om: