Derick Brassard.
Foto: Alamy
NHL

Derick Brassard avslutar karriären

ANNONS

Derick Brassard spelade inte någon match den här säsongen. Nu avslutar den 36-åriga veteranen sin NHL-karriär.
– Hockeyn är över för mig, säger Brassard till La Presse.

Efter att ha brutit benet under säsongsavslutningen 2022/23 kom veteranen Derick Brassard inte till spel överhuvudtaget under den här säsongen. Nu har den 36-årige NHL-veteranen gjort sitt på isen.

För La Presse bekräftar Brassard att han nu avslutar sin karriär.

– Jag skulle förmodligen ha spelat en säsong till. Jag var med i DJ Smiths planer, tror jag, men det tog åtta månader för mig att återhämta mig, säger Brassard.
– Jag skulle kunna fortsätta spela, men i min ålder och efter att ha missat ett år så skulle det vara omöjligt. Hockeyn är över för mig.

Skadades i situation med svensken

Skadan som kom att bli början på slutet av Brassards karriär uppstod i samband med en situation med Philadelphia Flyers svenske målvakt Felix Sandström. Brassard trasslade in sig i den blågule målvakten och föll till isen, samtidigt som hans högra skridsko fastnade i isen.

Derick Brassard draftades som sjätte spelare totalt sommaren 2006 av Columbus Blue Jackets och gjorde sina första NHL-matcher med klubben säsongen 2007/08. Blue Jackets blev en av totalt tio NHL-klubbar som Brassard spelade för under sin klubb, då han förutom Columbus även hann med spel i Arizona, Colorado, Edmonton, Florida, New York Islanders, New York Rangers, Ottawa, Philadelphia och Pittsburgh.

Som mest producerade han 60 poäng under en säsong (2014/15 med New York Rangers) och totalt noterades han för 545 poäng på 1 013 NHL-matcher.


TV: Mattias Ekholm efter sjätte Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om: