Marc-André Fleury.
Foto: Alarmy.
NHL

Marc-André Fleury bekräftar - 2024/25 blir NHL-karriärens sista säsong

ANNONS

I april skrev Marc-André Fleury på ett nytt kontrakt i Minnesota Wild. 
Nu bekräftar målvaktsikonen att 2024/25 blir hans sista NHL-säsong i karriären. 

2003 valdes Marc-André Fleury av Pittsburgh Penguins som spelare nummer ett i NHL-draften. Över 20 år senare förbereder sig nu den legendariske målvakten för sin sista säsong. Detta bekräftar nu 39-åringen i en intervju med TVA i samband med en golftävling. 

Fleury, eller “Flower”, som han kallas, skrev så sent som i april på ett ettårskontrakt med Minnesota Wild för att förlänga karriären ytterligare. Redan då hintade även den rutinerade burväktaren om att det skulle bli hans sista NHL-kontrakt i karriären, men nu verkar han ha slagit fast det hela.

En av NHL:s främsta

I och med detta blir 2024/25 säsongen då vi för sista gången ser en av NHL:s främsta målvakter genom tiderna skrinna ut på isarna i Nordamerika och sätta punkt för en lång karriär. Under denna har han bland annat hunnit med att göra 1026 grundseriematcher i NHL, varav 561 slutat i seger. Den noteringen är det endast legendariske Martin Brodeur som kunnat slå i ligans historia. 

Utöver detta har Fleury även vunnit tre Stanley Cup-titlar, tagit emot Vezina Trophy som ligans bästa målvakt vid ett tillfälle och säkrat ett OS-guld med Kanada. Kort sagt är det en modern ikon som nu går in på sista versen.


TV: Marc-Andre Fleurys barn läser upp startuppställningen

Den här artikeln handlar om: