Stanley Cup-final 6:7
Aleksander Barkov
Foto: Bildbyrån. Video: Viaplay.
NHL

Orden om Barkov: "Hämmad"

ANNONS

Aleksander Barkov dominerade inledningen av Stanley Cup-finalen - men har nu haft det tuffare. Då ställer Viaplays Erik Granqvist sig frågan om superstjärnan är skadad.
– Han är hämmad i sitt spel. Det har inte Florida råd med.

Aleksander Barkov gjorde förvisso Floridas enda mål i nattens finalmatch - men han har de senaste tre matcherna inte synts till på samma sätt som han gjorde i de första tre då han seglade upp sin favorit till att utses till slutspelets MVP.

Nu tror Viaplays experter att Floridakaptenen är skadad.

– Majoriteten av spelarna är skadade. Och det är uppenbart att Barkov, som var favorit till Conn Smythe Trophy, nu på något sätt är hämmad i sitt spel. Det har inte Florida råd med, säger Erik Granqvist.

Valentina Lizana håller med.

– Han är väldigt passiv i sitt spel. Vi är vana vid att han leder laget, han är en stor ledare på isen. Men jag känner inte igen honom.

“Han står inte att känna igen”

Viaplays reporter Jonatan Lindquist, som bevakar finalserien på plats, menar att allting inte stämmer med den finske superstjärnan.

– Han står inte att känna igen, även om han gör samma rutiner som alltid inför matcherna och sådana saker. Det fattas lite.

Trots kritiken gjorde Barkov ett läckert solonummer, som gjorde att Florida i alla fall hade viss känning innan Edmonton satte både 4-1 och 5-1 i tom kasse.

– Där var det nästan som att se (Connor) McDavid i full fart, säger expertkommentatorn Håkan Södergren om målet.

Edmonton vann finalen med 5-1, och nu väntar en match sju natten till tisdag.

Den här artikeln handlar om: