Foto: Viaplay
NHL

Florida fick mål bortdömt - efter coach's challenge

ANNONS

Bara tio sekunder efter att Edmonton gjorde 2-0 såg Florida ut att ha reducerat till 2-1. Men målet dömdes bort - efter en knapp offside.
–  Vi får slänga in CIA, säger Floridacoachen Paul Maurice.

Florida lyckades inte slå in matchbollen i natt heller - och nu väntar en sjunde finalmatch på hemmaplan natten till tisdag. I nattens match hamnade de i ett 3-0-underläge innan Aleksander Barkov överlistade Stuart Skinner och gjorde 1-3-målet.

Men faktum är att Barkov redan hade gjort ett mål tidigare i matchen. I början av den andra perioden - bara tio sekunder efter att Adam Henrique gjort 2-0 för Edmonton - stötte Barkov nämligen in vad som såg ut att vara en 2-1-reducering. 

Men målet dömdes bort.

“Galet små marginaler”

Edmonton utmanade domslutet för en offside, och efter en videogranskning fick de rätt. Men det var en minst sagt knapp offside.

– Florida är bara någon millimeter från att göra mål där, konstaterade Viaplays expert Valentina Lizana.

– Det är bra av Knoblach (Edmontons tränare) och videocoachen där. Det kan vara helt avgörande. Det är galet små marginaler, säger Erik Granqvist.

Offsiden i fråga. 

“No f-ing way”

Floridas coach Paul Maurice var allt annat än munter när domslutet offentliggjordes - och syntes ropa “No f-ing way” från bänken.

Efter matchen sade Maurice att han själv inte hade utmanat domslutet baserat på de bilder som gjordes tillgängliga - men den största ilskan var borta.

– Det kan ha varit offside. Jag har ingen aning. De sa till mig att det var det sista klippet de såg som visade att det var offside. De bilderna har jag inte tillgång till.
– Vi får slänga in CIA.

TV: Paul Maurice's frustration

Efter matchen konstaterade stjärnan Carter Verhaeghe att han litade på domarnas bedömning.

– Jag är säker på att de fattar rätt beslut om de får en miljon repriser, sade han.

Läs mer om matchen här.


TV: Höjdpunkterna från matchen

Den här artikeln handlar om: