Pierre-Luc Dubois trejdas till Washington Capitals.
Foto: Alamy/AP Photo
NHL

Pierre-Luc Dubois trejdas till Washington Capitals

ANNONS

Los Angeles Kings satsade stort på Pierre-Luc Dubois förra sommaren. Men bara en säsong in på jättekontraktet väljer klubben nu att gå skilda vägar med centern. På onsdagen skeppades han till Washington Capitals – i utbyte för målvakten Darcy Kuemper.

Det blev bara en säsong i Los Angeles Kings för Pierre-Luc Dubois.

Den tidigare drafttrean trejdades till Kings från Winnipeg Jets förra sommaren i utbyte för Gabriel Vilardi, Rasmus Kupari, Alex Iafallo och ett andrarundeval i årets NHL-draft. Kort därpå sajande han ett monsterkontrakt med klubben värt 8,5 miljoner dollar per säsong.

25-åringen följde upp det med en riktigt svag säsong där han producerade 40 poäng (16+24) på 82 matcher.

Dubois bleka uppträdande skapade rykten om att Kings skulle köpa ut honom från kontraktet. Men i stället blir det ytterligare en trejd för centern – hans tredje i NHL-karriären. Han har tidigare trejdats av både Columbus Blue Jackets och Winnipeg.

Under onsdagen skeppade Kings Dubois och de sju resterande åren på hans kontrakt till Washington Capitals i utbyte för målvakten Darcy Kuemper

Kuemper, som vann Stanley Cup med Colorado Avalanche 2022, har tre år kvar på ett avtal som är värt i snitt 5,25 miljoner dollar per säsong. Under det gångna året tappade han sin position som förstakeeper i Capitals till Charlie Lindgren. Kuemper spelade 33 matcher och hade en räddningsprocent på 89,0.

Det här blir andra gången 34-åringen tillhör Los Angeles Kings. Han representerade klubben säsongen 2017/18 innan han trejdades vidare till Arizona Coyotes. Totalt har han spelat 389 NHL-matcher för Minnesota, Los Angeles, Arizona, Colorado och Washington.


Den här artikeln handlar om: