STANLEY CUP-FINAL 5:7
Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Connor McDavids show i natt: "Överlägset bäst i världen"

ANNONS

Connor McDavid. Edmontons lagkapten hade en ny show i natt, när Edmonton vann med 5-3. McDavid gjorde 2+2 och blev den blott tredje spelaren i historien att nå 40 poäng i ett slutspel.
– Han är överlägset bäst i världen, säger Mattias Ekholm i Viaplay.

8-1 senast. 5-3 i natt. Edmonton Oilers har nu vunnit två av de fyra måstematcherna de behöva ta hem för att vinna Stanley Cup. I natt var det uppdukat för fest i Florida Panthers hemmaarena - men Oilers såg till att föra matchserien tillbaka hem till Alberta för en sjätte finalmatch natten till lördag.

Och det mesta handlade - som vanligt - om en person. För andra matchen i rad gjorde nämligen Connor McDavid fyra poäng. Han blev därmed den blott tredje spelaren i historien, efter Wayne Gretzky och Mario Lemieux, att nå 40 poäng i ett slutspel. Han är nu uppe på 42, och det är bara Gretzkys noteringar 1985 och 1988 samt Lemieuxs 1991 som kan överträffa det.

Connor McDavids show i natt

Framför allt var det McDavids förarbete till Corey Perrys 4-1-mål som förbluffade hockeyvärlden. Han tog sig igenom Floridas försvar med sin patenterade stil och spelade sen fram Perry som tryckte in sitt första mål i slutspelet.

– Det är bara att njuta, säger Viaplays expert Valentina Lizana.

– Det där kan bli ett frimärke uppe i Edmonton. Där visade han sin klass. Det är en helt unik ishockeyspelare, sade Viaplayexperten Håkan Södergren.

Se Perrys 4-1-mål

Ekholm: “Han är bäst i världen”

Edmonton ledde med både 3-0 och 4-1 - men Florida gjorde match av det hela när Evan Rodrigues reducerade till 2-4 och Oliver Ekman Larsson satte 3-4. Just Ekman Larsson hade sedan flera kvitteringslägen också - men Stuart Skinner stod emot i Edmontonkassen. I stället avslutades matchen med att McDavid gjorde sitt andra mål i matchen när han satte 5-3 i tom kasse.

– Han är bäst i världen, det går inte att komma ifrån, Han är motorn i det här. Har man en sådan kille i laget är det fint när han är på det humör som han varit på de sista två matcherna. Han är överlägset bäst i världen, säger Mattias Ekholm.

Själv ville McDavid framhäva lagkamraterna.

– Det var en laginsats. Kudos till alla. Alla har varit jättebra, sade han till ESPN.

Florida - Edmonton 3-5 

Florida: Matt Tkachuk, Evan Rodrigues, Oliver Ekman Larsson

Edmonton: Connor Brown, Zach Hyman, Connor McDavid x2, Corey Perry

Florida leder med 3-2 i matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL