Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Västerås drar inte i nödbromsen - trots ny miljonförlust

ANNONS

Västerås IK gör ny miljonförlust, men fortsätter att budgetera för slutspel.
– Vi är inte i ett läge där vi drar i nödbromsen, säger kassören, Nicklas Öhrlund, på hemsidan.

Medan årsmötet närmar sig presenterar Västerås IK sin redovisning för säsongen 2023/24 och som väntat blir det en ny miljonförlust för den allsvenska klubben. 2,4 miljoner förra året blir 1,7 miljoner i år - mycket på grund av att man budgeterat för semifinal, men slutade utanför slutspelet. 

— Först och främst är det viktigt att konstatera att Västerås IK även efter aktuellt resultat är en ekonomiskt välmående förening. Vi klarar kapitalkraven och har ett positivt eget kapital, säger kassören, Nicklas Öhrlund, på hemsidan och fortsätter:
– Ett antal oförutsedda händelser, såväl sportsliga beslut fattade utifrån ej uppnådda resultatmål som kostnadsökningar i samhället har gjort att delar av det kapitalet förverkligats. Det olyckliga är att nyttjandet av det kapitalet inte genererat bättre sportsliga resultat.

Det hela hade dock kunnat vara ännu värre om man inte genomfört de försäljningar man gjorde under säsongen. Spelare som Nick Hutchison, Kyle Topping och Trevor Mingoia lämnade, men räddade på sätt och vis föreningen.

– Den totala effekten av dessa åtgärder innebar att vi tog ansvar för föreningen och kunde på så sätt undvika ett mycket större ekonomiskt underskott. I det sämsta scenariot kunde vi ha landat på ett underskott på över fyra miljoner, säger Öhrlund på hemsidan. 

Budgeterar för slutspel: “Vill inte signalera att vi saknar ambitionen"

Trots att man nu blivit “bränd” två år i rad genom att budgetera för en framgångsrik säsong gör man det även 2024/25. 

– Vi är inte i ett läge där vi drar i nödbromsen. Vi vill inte signalera att vi saknar ambitionen eller viljan att ta oss till slutspel och tävla om en SHL-plats, utan att vi är en klubb vill utmana sportsligt och tilldelar ekonomiska förutsättningar för att kunna göra det.


TV: Janmark efter storsegern

Den här artikeln handlar om: