Mathias Bromé och Ulf Rohlén.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Örebros förklaring av uppgörelsen med Bromé: "Billigaste lösningen"

ANNONS

Frågorna kring Mathias Bromé haglade under Örebros årsmöte. 
Så här svarade ordförande, Ulf Rohlén, på den ekonomiska delen av uppgörelsen. 
– Den stolen är tom, säger han till Nerikes Allehanda.

Osämjan mellan Örebro och Mathias Bromé har varit svår att missa. Han ställdes utanför laget mot slutet av säsongen och var sedan inte välkommen att träna med laget. Till slut, med fyra år på kontraktet, köptes stjärnan ut - och skrev på för Luleå. Nu klargör Örebros ordförande, Ulf Rohlén, en del av uppgörelsen. 

– Spelarbudgeten är intakt för 2024/2025, men vi har ingen som spelar för de pengarna. Den stolen är tom, säger Rohlén till Nerikes Allehanda och fortsätter: 
– Det är den billigaste lösningen när vi talar om uttåg. Den billigaste lösningen, och kanske den bästa, hade varit att Mathias hade varit kvar och spelat. Men av alternativen vi har tittat på var den här den bästa.

Denna förklaring kom i samband med SHL-klubbens årsmöte, då Rohlén fått svara på en hel del frågor om Bromé från medlemmarna. I praktiken innebär det hela att Örebro betalar för Bromé under 2024/25, utan att kunna få hjälp av honom på isen - och utan att kunna ersätta honom.

Svaret om Philip Holm: “Inte diskuterat alls”

Oredan kring laget är dock inte helt borta än. Fokuset har helt varit på Bromé, medan Philip Holm fortsatt står inför en oviss framtid efter att även han petats och inte välkomnats i träning.

– Allvarligt talat har vi egentligen inte diskuterat Holm alls. Bara marginellt. Han har fått okej att träna på annat ställe under sommaren enligt sitt avtal, sedan får vi se hur det löser sig. Ett alternativ är att han spelar här. Men det tror jag inte, svarar Ulf Rohlén NA.


TV: Alla Floridas mål i SC-finalen

Den här artikeln handlar om: