Dmytro Timashov kan skriva på för SKA St. Petersburg.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Intervju

Dmytro Timashov öppnar för att flytta till KHL: “Kommer närmre familjen om det sker”

ANNONS

Den svenske forwarden Dmytro Timashov letar klubb inför nästa säsong – samtidigt som hans rättigheter i KHL har trejdats till SKA St. Petersburg. 
Då öppnar Timashov, som är född i Ukraina, nu för att eventuellt välja spel i den ryskstyrda ligan. 
– Jag kan inte rå för att jag har ett ryskt ursprung. Om jag skulle spela i KHL innebär det att jag skulle komma närmare min familj, säger Timashov till hockeysverige.se.

SKA St. Petersburg har tagit över rättigheterna från Vitjaz Podolsk för Dmytro “Dima” Timashov. 27-åriga ytterforwarden är född i Ukraina, men har aldrig spelat i KHL. Något som Hockeynews skrivit om tidigare idag. Senaste säsongen spelade han i Schweiz Ajoie där han svarade för nio mål och totalt 20 poäng på 35 matcher. Innan det gjorde han två säsonger med Brynäs. Lägg därtill att han har spelat 45 matcher i NHL för Toronto och Detroit.

En klubb i KHL byter såklart inte till sig rättigheterna på en spelare om det inte finns ett intresse att få spelaren i fråga till sin klubb. 

Kan välja spel i SKA St. Petersburg

Till hockeysverige.se skriver Timashov kring intresset från KHL och SKA St. Petersburg:

– Det är öppet och har alltid varit så, vilket jag även sagt tidigare. Min mamma är ukrainare och pappa är ryss. Han bor där med mina fyra syskon som jag endast träffat ett fåtal gånger, säger forwarden och fortsätter: 
– Jag kan inte rå för att jag har ett ryskt ursprung. Om jag skulle spela i KHL innebär det att jag skulle komma närmare min familj och då kunna hjälpa den på närmare håll.

Hur ser du på det invasionskrig Ryssland inledde 2022 och spela i deras liga?
– Jag kopplar inte ihop sport och politik i samma handske.

Om det blir KHL för Dima Timashov eller vart han kommer spela kommande säsong är i dagsläget inte klart.


TV: Dick Axelsson om draftminnet: "Förstod ingenting"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL