Henrik Haapala.
Foto: Alamy & Bildbyrån
SHL

Henrik Haapala klar för Malmö Redhawks

ANNONS

Malmö Redhawks har hittat ytterligare en finsk spetsvärvning. 
Senast i raden är 30-årige Henrik Haapala.
– Henrik är en spelare som vi följt en tid och vi är mycket glada över att vi lyckats addera Henrik till vårt lagbygge, säger sportchef Björn Liljander. 

Teemu Kivihalme, Lassi Thomson, Joona Ikonen och Robin Salo får sällskap. 

Malmö Redhawks presenterar nämligen ytterligare en finsk spetsspelare till lagbygget. Under måndagen gör de nämligen klart med 30-årige forwarden Henrik Haapala

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Malmö! Vi pratade även förra året och nu var det rätt tajming för båda parter, säger Haapala på klubbens hemsida
– Jag har pratat med spelare från Finland som tidigare spelat i Malmö och de har bara sagt bra saker om klubben. Jag har varit i Malmö en gång tidigare och jag gillar verkligen arenan och staden.

Har spelat i NHL och vunnit JVM-guld

Henrik Haapala spelade i schweiziska ligan den gångna säsongen där han gjorde 18 poäng på 28 matcher för Genève-Servette och Lausanne. Säsongen dessförinnan gjorde han succé för Ilves i Finland med 47 poäng på lika många matcher. 

Han har blivit finsk mästare två gånger, 2016 och 2017. Säsongen 16/17 var han då också den bästa spelaren i Liiga och vann poängligan med 60 poäng på 51 matcher. Haapala fick då ett NHL-kontrakt med Florida Panthers och spelade fem NHL-matcher för klubben under säsongen 2017/18. 

Under åren har forwarden gjort flera landskamper för Finland och 2014 var han med och vann JVM-guld med Finland i just Malmö dit han nu också flyttar. 

– Vi hälsar Henrik varmt välkommen till Malmö. Henrik är en spelare som vi följt en tid och vi är mycket glada över att vi lyckats addera Henrik till vårt lagbygge, säger sportchef Björn Liljander
– Henrik kommer att tillföra mycket med sin erfarenhet och vinnarbakgrund. I Henrik får vi in en spelintelligent spelare som är duktig i spelet med puck. Tack vare sina kvicka aktioner ute på isen kan Henrik hitta bra spel och skapa stor oreda hos motståndarna. 

I och med värvningen stänger Malmö nu sin trupp med två målvakter, nio backar och 17 forwards på kontrakt.


TV: Alla Floridas mål i SC-finalen

Den här artikeln handlar om: