NHL

TV: Håller liv i säsongen – efter galen kross

ANNONS

Edmonton var tvungna att vinna för att inte låta Florida fira en Stanley Cup-seger i deras hemmaborg.
Då klev Oilers fram och krossade Panthers med hela 8-1.
– Det spelar ingen roll om vi gör åtta eller ett mål, det är bara en seger, säger Connor McDavid efter matchen.

Med ett 3-0-underläge har Edmonton ett minst sagt prekärt läge i Stanley Cup-finalen. Laget har haft stora problem och har bland annat fått se sig besegrade av Sergej Bobrovskij gång efter annan.

Men i match fyra kom en gruvlig revansch.

Efter att ha gjort fem mål 15 minuter in i den andra perioden blev den ryska stjärnan utbytt. In kom Anthony Stolarz, som dock inte kunde stoppa blödningen. För det kom ytterligare tre mål och resultatet skrevs till 8-1.

– Det är en seger, det är allt det är. Det spelar ingen roll om vi gör åtta eller ett mål, det är bara en seger. Vi måste åka till Florida, göra jobbet och dra dem tillbaka till Alberta, säger Connor McDavid till NHL.com.

Mattias Janmark klev fram

I den här matchen var det också breddspelarna i Edmonton som klev fram. Bland annat noterades hela 15 spelare för minst en poäng i den här matchen.

Där en sådan som Mattias Janmark också bidrog i offensiven genom att göra 1-0 och sedan spela fram till 2-0 i början av matchen. 

– Toppspelarna kommer att göra sitt och bära oss många kvällar, men det finns kvällar när vi behöver chippa in. I kväll var en sådan kväll. Förhoppningsvis kan vi ha en eller två till sådana, säger svensken.

Målskyttar:

Edmonton: Mattias Janmark, Adam Henrique, Dylan Holloway x2, Connor McDavid, Darnell Nurse, Ryan Nugent-Hopkins och Ryan McLeod.

Florida: Vladimir Tarasenko.


Den här artikeln handlar om: