Grossmann och Siik.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån (Montage)
Juniorkronorna

Nicklas Grossmann och Christer Siik ansluter till Juniorkronornas stab

ANNONS

Magnus Hävelid får nya arbetskamrater i juniorkronorna. 
Nicklas Grossmann och Christer Siik ansluter som stöd till förbundskapten, 
– Det är jättehedrande att få vara med i ett av våra älskade landslag, säger Siik

Den ena är assisterande tränare i Södertälje och den andra assisterande general manager i Leksand. Nu meddelar det svenska ishockeyförbundet att både Nicklas Grossmann och Christer Siik tar sig an nya roller vid sidan av dessa jobb. 

– Vi har en kompetent stab runt Juniorkronorna, vilket känns riktigt bra. Här finns hockeykunskap, stort engagemang och goda ledaregenskaper. Jag ser fram emot att se vad de kan få ut av våra äldsta herrjuniorer, säger landslagschefen, Anders Lundberg, i ett pressmeddelande.

“Viktigt inför JVM på liten rink”

För Grossmann blir det en roll som assisterande förbundskapten bredvid Magnus Hävelid och Gereon Dahlgren, medan Christer Siik blir team manager efter Hampus Sjöström (Rögle).

– Nicklas har stor NHL-erfarenhet, vilket blir viktigt inför JVM på liten rink i Kanada. Han är en bra ledare med sunda värderingar. Hans kunskaper inom försvarsspel och penalty kill blir viktiga tillgångar för oss. ”Siiken” är en erfaren och uppskattad ledare och är van att jobba i den här miljön. Han har många år bakom sig som ledare på SHL-nivå. Vi står väl rustade inför säsongen, säger Hävelid i pressmeddelandet.


TV: Alexander Steen får toppjobb i NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL