Stanley Cup-final 3:7
Foto: Sportsnet/Skärmdump & Bildbyrån.
NHL

Leon Draisaitl självkritisk: "Jag måste kolla i spegeln”

ANNONS

106 i grundserien, 28 i slutspelet fram till finalen. 
Nu står Leon Draisaitl och grämer sig över sin form efter tre poänglösa förluster. 
– Det är en brant uppförsbacke just nu, men vi har inget annat val än att ta det en match i taget, säger Edmonton-stjärnan. 

Den utmaningen Edmonton Oilers har framför sig efter match tre av Stanley Cup-finalen ser ut att vara i stort sett omöjlig. En enda gång har ett lag vänt 0-3 i matcher till seger i sista skedet av slutspelet

– Vi är tjugotre skällande hundar som åker omkring på isen hela matcherna, säger Sam Bennett till ABC efter nattens 3–4-match.

Det hela görs inte heller lättare av att man hittills inte har fått igång en av ligans främsta poängspelare - och fortsätter att göra misstag. 

– Det är väldigt frustrerande. Vi sköt oss själva i foten idag. Vi gjorde några individuella och gemensamma misstag som de utnyttjade direkt, säger Leon Draisaitl till Sportsnet och fortsätter:
– Vi spelar mot ett bra lag. Två av de tre matcherna hade kunnat gå åt vilket håll som helst. Vi skulle kunna leda med 2–1 just nu, men det är inte så det är och det är inte så den här sporten fungerar, tyvärr.

“Jag måste kolla i spegeln”

Den tyske stjärnan gjorde hela 106 poäng i NHL:s grundserie innan han med tio mål och 18 assist tog laget hela vägen till Stanley Cup-finalen. Väl där har han dock stängts ner totalt av Florida Panthers. Tre matcher och noll poäng gör att han nu uttrycker hård kritik mot sig själv inför måstematchen, natten till söndag. 

– Det är väldigt frustrerande såklart. Jag är stolt över att jag brukar vara bra i slutspel, men nu verkar jag inte få något att fungera. Jag måste kolla i spegeln och försöka vara bättre, säger han till Sportsnet.

 


TV: Florida vann tredje raka finalmatchen mot Edmonton

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL