Ryan Warsofsky tar över efter David Quinn.
Foto: Terrence Lee-USA TODAY Sports
NHL

Ryan Warsofsky blir huvudtränare för San Jose Sharks

ANNONS

San Jose Sharks har hittat sin nya huvudtränare. 
Ryan Warsofsky, 36, befordras från assisterande och blir därmed den yngsta huvudtränaren i NHL just nu. 

Efter att ha kommit sist i NHL den här säsongen så meddelade San Jose Sharks att de sparkar sin tränare David Quinn efter två år på jobbet. 

Nu har Sharks då hittat sin nya huvudtränare och det blir en intern lösning. Klubben meddelar nämligen att Quinns assisterande tränare Ryan Warsofsky befordras och tar över som ny coach. 

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera Ryan som ny huvudtränare. Hans historisk av framgång på nästan alla nivåer som både huvudtränare och assisterande talar för sig självt. Ryan känner vår grupp, har spelarnas respekt och kommer att vara en bra ledare för våra unga spelare som ansluter till klubben, säger Sharks GM Mike Grier.

Blir NHL:s yngsta huvudtränare

Ryan Warsofsky har varit assisterande tränare för San Jose under två säsonger men tar nu alltså ett kliv upp och tar över ansvaret. Född 1987 blir han då också den yngsta huvudtränaren i NHL till den kommande säsongen. 

– Jag är överväldigad av tacksamhet inför att bli huvudtränare för San Jose Sharks. Detta är en fantastisk möjlighet att fortsätta vara en del av en välrespekterad organisation. Jag och min familj kunde inte vara gladare för detta nya kapitel. Denna klubben har en rik historia av att vinna och jag kan inte vänta för att coacha ett lag som kan göra fansen stolta, säger Warsofsky i ett pressmeddelande.

Tidigare i sin tränarkarriär har Warsofsky coachat South Carolina Stingrays i ECHL samt Charlotte Checkers och Chicago Wolves i AHL. Han blev då Calder Cup-mästare med Charlotte som assisterande tränare 2019 samt med Chicago som huvudtränare 2022.


TV: Gustav Forsling efter andra Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL