Intervju

Från college till AHL - doldisen, Gabriel Seger, träder in i rampljuset

"Det blir en jäkligt rolig utmaning - jag känner mig redo"

ANNONS

Doldis i Sverige - hyllad poängkung i USA. Nu är det dags för Gabriel Seger att träda fram, in i rampljuset. Efter fem år på college ska den 24-årige svensken göra sin första proffssäsong som hockeyspelare. Frågan som har återstått är bara, var?

När hockeysverige.se når den Brynäs-fostrade forwarden befinner han sig i ett sorts limbo, efter sista NCAA-året - och i väntan på besked från några av världens största klubbar. 

– Ja, det var väl på tiden. Jag har pluggat i fem år nu så det känns som att det var läge att gå vidare. Jag är jäkligt tacksam över college-tiden. Det var sjukt kul, men jag börjar bli lite för gammal för college-livet, säger Seger över en lite knackig linje från andra sidan Atlanten innan han fortsätter: 
– Jag kommer bli kvar i Nordamerika. Jag väntar på att tre-fyra lag återkommer kring NHL-kontrakt. De håller på med att kika i klubbarna vilka de ska sajna. Vi får se vad som händer, annars blir det AHL. Eller troligtvis blir det AHL nästa år oavsett.

Sommarerbjudande på Hockeysverige Plus! Prova på att vara plusmedlem i en månad för en krona. Ta del av allt exklusivt material på sajten.

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: