STANLEY CUP-FINALEN
Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Sergej Bobrovskij nollade Edmonton Oilers i första finalmatchen

ANNONS

Florida Panthers tar hem rond ett i Stanley Cup-finalen. 
Målvakten Sergej Bobrovskij storspelade då och räddade alla 32 skott för att nolla Edmonton Oilers i Floridas 3-0-seger. 
– Det är otroligt att se honom spela på den nivån i mål, säger lagkamraten Sam Bennett.

I natt inleddes äntligen Stanley Cup-finalen mellan Florida Panthers och Edmonton Oilers för kampen om den mest åtråvärda bucklan inom hockeyn. 

Hemmalaget Florida fick då en perfekt start på serien genom att vinna med 3-0 och ta ledningen med 1-0 i matcher vilket gör att de nu kommer ett steg närmare en första titel. 

De kan i mångt och mycket tacka målvakten Sergej Bobrovskij för vinsten. Stjärnkeepern stod på huvudet i den första finalmatchen. Edmonton vann skotten med hela 32-18 men Bobrovskij storspelade och räddade allt för att hålla nollan direkt. 

– De är ett väldigt bra offensivt lag och det är en bra utmaning att möta dem. Det är roligt att spela mot de spelarna och det var en rolig atmosfär här inne. Jag är bara redo för utmaningen och jag njuter av varje sekund på isen, säger “Bob” efter vinsten.

Bobrovskij hyllas av lagkamraterna: “Overklig”

Sergej Bobrovskij stängde ner Edmontons storstjärnor och höll därmed sin andra nolla för årets slutspel. 

Efteråt hyllas han stort av sina lagkamrater. 

– Han är allting som du vill ha i en lagkamrat, framför allt i en målvakt. Han var overkligt bra, hans sätt att förbereda sig är otroligt, säger Matthew Tkachuk

– Han är helt fantastisk. Vi kan verkligen lita på honom och han ger oss så mycket energi. Det är otroligt att se honom spela på den nivån i mål. Han har varit en stjärna för oss hela resan på vägen, säger Sam Bennett

35-åringen är dock ödmjuk efter vinsten och menar att Florida inte kan ta ut något i förskott nu när de bara är tre vinster från att lyfta bucklan. 

– Det är en lång serie. Vi kommer att återställa oss och fokusera på nytt för att vara så redo som möjligt inför nästa match, säger målvakten. 

Nästa match mellan Florida och Edmonton spelas under natten mellan måndag och tisdag. 

Florida Panthers – Edmonton Oilers 3–0 (1-0,1-0,1-0)

Florida: Carter Verhaeghe (10), Evan Rodrigues (4), Eetu Luostarinen (2).
Edmonton: – 

Florida Panthers leder finalserien med 1-0 i matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL