STANLEY CUP
Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Alexander Wennberg stor övertidshjälte: "Det är fantastiskt"

New York Rangers har tagit kommandot i konferensfinalen mot Florida Panthers. Detta efter att Alexander Wennberg blivit stor övertidshjälte i 5–4-segern.
– Det är fantastiskt, säger svensken till NHL.com.

New York Rangers har vridit runt konferensfinalen mot Florida Panthers.

Under sena söndagskvällen kunde klassikerklubben ta sin andra raka seger mot Panthers och har därmed vänt ett 0–1-underläge till en 2–1-ledning i matchserien. I match tre klev svenske Alexander Wennberg fram som stor matchvinnare genom sitt 5–4-mål fem och en halv minut in i förlängningsspelet.

– Det är fantastiskt, säger Wennberg till NHL.com.

“Explosion av energi och känslor”

Matchen blev emellertid mer dramatisk än vad Rangers kanske hade önskat. Laget gick in till den tredje perioden med en 4–2-ledning, men efter ett reduceringsmål från Aleksander Barkov kunde sedermera Panthers svenske stjärnback Gustav Forsling ordna kvitteringen sju minuter in i slutakten.

I det efterföljande förlängningsspelet blev Wennberg hjälte då han lyckades skaka av sig sin markering och fri framför Sergej Bobrovskij styra in Ryan Lindgrens backskott.

– Det var en intensiv match som gick fram och tillbaka. Du ser att pucken går mot mål och det blir en explosion av energi och känslor. Det är grymt, så klart, säger Wennberg.

Fjärde övertidssegern

För Wennberg var målet hans första i Stanley Cup-slutspelet och hans blott andra fullträff sedan trejden från Seattle till New York i början av mars. För Rangers var segern lagets fjärde övertidsseger i årets Stanley Cup-slutspel av fyra möjliga.

Noterbart är att Florida vann skotten i matchen med 37–23.

– Tredjeperioden var förmodligen den tuffaste i serien så här långt. Vi ledde med 4–2 och var under attack och de tog betalt. Det var deras bästa period och det gick i deras riktning, säger Rangers tränare Peter Laviolette.

Florida Panthers – New York Rangers 4–5 e. sd (2–2, 0–2, 2–0, 0–1)
Florida: Sam Reinhart 2 (7), Aleksander Barkov (6), Gustav Forsling (3).
New York: Alexis Lafrenière 2 (6), Barclay Goodrow 2 (6), Alexander Wennberg (1).

New York leder med 2–1 i matcher.