STANLEY CUP
Video: Viaplay
NHL

New York Rangers nollade av Florida Panthers: "Vi kan bättre"

ANNONS

New York Rangers fick inte den önskade starten på konferensfinalen. 
Efter tre perioder, noll mål framåt och tre bakåt, har Florida Panthers nu övertaget.
– Vi måste göra ett bättre jobb, säger Mika Zibanejad till media efter 0–3-förlusten.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Stanley Cup-slutspelets näst sista runda är igång - och det med ett riktigt pangmöte. Grundseriens poängbästa lag, New York Rangers, mot fjolårets finalister, Florida Panthers. Ändå blev det hela en ensidigt möte sett till målen. 

Rangers sköt och sköt, framförallt i den tredje perioden, men kunde inte få hål på Sergej Bobrovskij. Därmed klev man av isen i sitt Madison Square Garden med 0–3 på tavlan efter 60 minuter. 

– Vi måste göra ett bättre jobb med att få iväg skott snabbare och med att få folk framför mål tidigare, så att vi inte måste vänta på dem. Vi känner att vi kan bättre. Först och främst kollar vi på oss själva och vad vi måste göra bättre. Det finns rum för att vi ska höja oss, säger Mika Zibanejad till media efter förlusten i match ett.

Bortdömt mål för Oliver Ekman Larsson

Gustav Forsling assisterade till Floridas 1–0-mål sent i den första perioden, men vi hade kunnat få se ytterligare en svensk i målprotokollet. Oliver Ekman Larsson skickade nämligen in 2–0 efter den mållösa mittenperioden, men fick se det bortdömt efter att Ryan Lomberg stört Igor Sjestiorkin i Rangers mål. 

Istället blev det Verhaeghe som noterades för 2–0 mot slutet av tredje, innan Sam Bennett punkterade Rangers hopp med 3–0 i tom bur. 


TV: Linus Ullmark om trejdrykten och framtiden i Boston

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL