Melvin Fernström jublar under SM-finalen med J18.
Foto: Bildbyrån
SHL

18-årige Melvin Fernström skriver tvåårskontrakt med Örebro

ANNONS

Medan talang efter talang lämnar Örebro står en allt jämnt kvar. 
Nu meddelar SHL-klubben att Melvin Fernström och Liam Danielsson fått ett nytt kontrakt. 
– Jättekul att få den här chansen och vara med A-laget från start nu, säger Fernström på hemsidan.

Melvin Fernströms mål- och poängexplosion under den gångna säsongen var enorm. Under forwardens första hela säsong i J20 stod han för 31 mål och 63 poäng på 45 matcher. Siffror som gjorde att han toppade grundseriens skytteliga och senare kunde säkra SM-silver med J20, SM-guld med J18 och brons i U18-VM.

Nu har Örebro säkrat upp Fernström på ett tvåårskontrakt. En hybridlösning mellan junior- och A-lagskontrakt då han ännu inte nått hundra spelade minuter i SHL. 

– Melvin är en spännande spelare som vi tror mycket på. Han har en profil som vi gillar, där hans spetsegenskaper framåt sticker ut. Med sin attityd tar han för sig på ett bra sätt ute på isen och han vill verkligen vara med och göra skillnad, vilket Melvin visat både på nationell samt internationell nivå. Vi ser verkligen fram emot att följa Melvins framfart i Örebrotröjan under de närmsta åren, säger Örebros sportchef Henrik Löwdahl på hemsidan

“Fick mersmak när jag fick speltid i SHL”

06:an från Bålsta noterades för nio SHL-matcher under 2023/24, varav tre dessutom kom i SM-slutspelet. Nu väntar troligen många fler. 

– Jag har haft två riktigt bra år här nu och jag känner att jag får alla förutsättningar för att fortsätta utvecklas. Jag fick mersmak när jag fick speltid i SHL under förra säsongen och det motiverar mig att jobba ännu hårdare nu för att ta nästa steg, säger Fernström själv.

Samtidigt meddelar även Örebro att radarpartnern Liam Danielsson, även han född 2006, stannar i klubben.


TV: Silver igår - guld idag: "En otrolig revansch"

Du kanske även vill läsa: Plus Först i kön – efter explosionen: "Över min förväntan” Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL