Jim Hiller blir huvudtränare på riktigt.
Foto: Alamy
NHL

Jim Hiller blir Los Angeles Kings coach

ANNONS

Jim Hiller blir Los Angeles Kings head coach på heltid. “Interim”-epitetet försvinner, rapporterar NHL Networks Kevin Weekes.

Efter 14 förluster på 17 matcher sparkades Todd McLellan som huvudtränare för Los Angeles Kings i början av februari 2014. Han hade då varit huvudtränare för laget i fyra och en halv säsong.

Jim Hiller, McLellans assisterande tränare, blev då tillfällig huvudtränare. Los Angeles gick till slutspel under Hillers ledning, men åkte där ut direkt mot Edmonton. Nu uppges LA Kings ha bestämt sig för att utse Hiller till huvudtränare på riktigt. Det är NHL Networks Kevin Weekes som på X kommer med uppgifterna att Hiller skrivit på ett flerårigt kontrakt som huvudtränare.

Hiller har jobbat i NHL sedan 2014, och har varit assisterande tränare i Detroit, Toronto, Islanders och Los Angeles. När han tog över LA i våras var det första gången han hade huvudansvaret. Tidigare har han bara varit assisterande tränare.

55-åringen, som under spelarkarriären gjorde runt 60 matcher i NHL i början av 90-talet, har inte haft ett permanent huvudtränaruppdrag sedan han jobbade i juniorlaget Tri-City Americans, åren 2009 till 2014.


TV: Linus Ullmark om sin framtid

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL