Jesper Fast missade hela Stanley Cup-slutspelet.
Foto: Alamy & Carolina Hurricanes
NHL

Jesper Fast om skadan: "En av de tyngsta perioderna i min karriär"

ANNONS

Jesper Fast skadade sig i grundseriens sista match och missade hela Stanley Cup-slutspelet. Nu tvingas svensken bära nackkrage dygnet runt.
– Det har definitivt varit en av de tyngsta perioderna i min karriär, säger Fast.

Det var i grundseriens avslutande match mot Columbus Blue Jackets som olyckan var framme för Jesper Fast. Efter att ha fått en crosschecking från motståndarbacken Erik Gudbrandson ådrog sig Fast en nackskada som kom att hålla honom borta från hela slutspelet.

– Det var värsta tänkbara scenariot, precis innan det roliga skulle börja. Man vill bara vara en del av laget och hjälpa, så det har varit riktigt jobbigt att sitta vid sidan om. Det har definitivt varit en av de tyngsta perioderna i min karriär, säger Fast i ett videoklipp på Carolinas hemsida.

Under omständigheterna mår Fast ändå bra, menar han.

– Just nu känns det ändå rätt bra, men jag är lite stel. Jag behöver bära den här (nackkragen) dygnet runt.

"Just nu inväntar vi vidare undersökningar"

Det är ännu oklart hur länge Jesper Fast kommer att bli borta och hur länge han kommer att tvingas bära nackkragen.

– Just nu försöker vi bara ta reda på hur lång tid det här kommer att ta. Jag har fler undersökningar på gång, så jag kommer att veta mer senare. Jag är hoppfull, men just nu inväntar vi vidare undersökningar, säger Fast.

Den 32-årige smålänningen noterades för 19 poäng (6+13) på 73 matcher för Carolina den här säsongen. Forwarden har ett år kvar på kontraktet med NHL-klubben som är värt 2,4 miljoner dollar per säsong.


TV: Kanada vände och vann mot Schweiz

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL