Calle Ridderwall.
SHL

”Om något år är Hammarby ett lag jag kan spela för”

ANNONS

Förra året spelade Calle Ridderwall final i KHL. I år ska han hjälpa HV71 tillbaka till toppen. Men hjärtat, ja det klappar för Hammarby.
–  De har ju gått som tåget uppåt så om något år är det nog ett lag man får tänka på att spela för, säger han till Hockeysverige.se och skrattar.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Calle Ridderwall är en av säsongens mest hajpade nyförvärv. 26-åringen, som huserat sju år utomlands, kommer med en tysk poängligavinst och en KHL-final i bagaget från de två senaste säsongerna.

Foto: All Over Press/Daniel Malmberg

Nu ska han vara en av de ledande spelarna i HV71, som i år vill visa att fjolårets fiasko bara var en engångsföreteelse. Och han hamnade i Småland trots att han är född och uppvuxen i Stockholm, men SHL:s enda Stockholms-lag var inget alternativ. Trots att farbror Rolf Ridderwall var framgångsrik målvakt i Djurgården under 80-talet.
– Djurgården var inget alternativ, jag är ju bajare, säger han till Hockeysverige.se

Var Djurgården intresserade?
– Ja, lite grann kanske, men det hände ganska snabbt med HV. Det var inte så lång tid jag gick och velade. Så det var kanske något lag där som kände att de inte hann med, jag vet inte.
– Jag var jäkligt nöjd med allt jag hörde från HV, jag hade fått jättebra feedback från några gamla HV-spelare som jag spelade med förra året, i Martin Thörnberg och David Ullström. De sa att det är en kanonförening där jag kommer passa in perfekt.

Men du håller på Hammarby?
– Jag är bajare från början. Det är min moderklubb.

Håller du koll på Hammarbys hockeylag i dag?
– Ja, det är ettan va? De har ju gått som tåget uppåt så om något år är det nog ett lag man får tänka på att spela för, säger han.

Ridderwall spelade i Hammarby 2004-05 och gjorde då som 16-åring 58 poäng på 37 matcher för klubbens J18-lag.
– Någon säsong där framåt slutet hade det varit jätteballt att spela i Bajen igen. Att få börja i Hammarby och avsluta i Hammarby, då har man gått någon slags helcirkel. Det mest perfekta hade varit om de började spela på ”Zinken” (Zinkensdamm) igen också, där sprang jag omkring i trapporna som barn och körde chins och grejer.

Så en utematch på Zinken alltså?
– Precis, gärna ett derby, det hade varit häftigt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL