Nyheter

”En sådan spelare vi letat efter till Kovaltjuk och Tichonov”

ANNONS

Jimmie Ericsson har fått spela med VM-poängkungen Viktor Tichonov och storstjärnan Ilja Kovaltjuk under samtliga SKA:s fem matcher så här långt på försäsongen.
Hittills har det inneburit två assist från Ericssons klubba.

Nyligen avslutade man ett läger i Schweiz där man spelade ut två av de bättre schweiziska lagen, Davos och Fribourg, med 6-1 respektive 7-2. Tre av målen i de här matcherna har gjorts av Ericssons kedja och nye tränaren Slava Bykov är nöjd med hur kedjan har sett ut.
– Vi är nöjda med den kemi som har byggts upp i kedjan och jag kommer inte att byta något där, säger Bykov till Sovjetskij Sport.

Bykov förklarar även att man mer eller mindre handplockat Ericsson för att just ha i rollen med de två stjärnspelarna.
– Han är en erfaren och mångsidig anfallare som kan spela både på kanten eller center och har har en karaktär för slutspel. Det är en sådan spelare som vi letat efter för Kovaltjuk och Tichonov.

Närmast för SKA väntar en femlagsturnering i Ufa 14-18 augusti där man spelar mot Salavat Julajev, Atlant, Dinamo Riga och regerande Gagarin Cup-mästarna Magnitogorsk.
Efter en match i Vitryssland, två i Finland och två i Schweiz blir detta det första man spelar hemma i Ryssland på försäsongen.

Klubben spelar sedan en fyrlagsturnering hemma i Sankt Petersburg helgen före KHL inleds där Sotji, Jokerit och Severstal deltar.

KHL startar 3 september.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL