Skellefteå AIK

Chicago visar intresse för mästarduo – bjuds över till USA

ANNONS

Skellefteå har redan tappat Johan Alm, Joakim Lindström och Melker Karlsson till NHL och Jimmie Ericsson till KHL. Inför draften i Philadelphia om ett par veckor finns det stort NHL-intresse för två andra etablerade spelare. Enligt vad hockeysverige.se erfar har backen Anton Lindholm och forwarden Viktor Arvidsson har bjudits över till andra sidan Atlanten av Chicago Blackhawks.

Det har hänt mycket kring Skellefteå AIK under veckorna efter VM i Minsk. Förra onsdagen blev det klart att backen Johan Alm försvinner till Nashville Predators organisation medan poängkungen Joakim Lindström flyttar till St. Louis Blues. Samtidigt blev lagkaptenen Jimmie Ericsson löst från sitt kontrakt med de dubbla svenska mästarna av SKA Sankt Petersburg, som ryktesvägen ska ha betalat en miljon dollar till Skellefteå för att få loss veteranforwarden. Några dagar senare meddelade San José Sharks, som redan har Petter Emanuelsson under kontrakt, att de har värvat Melker Karlsson.

Nu kan det bli ännu fler spelare som lämnar Västerbotten. Enligt hockeysverige.ses uppgifter har både backen Anton Lindholm och forwarden Viktor Arvidsson bjudits över till Nordamerika för att delta på Chicago Blackhawks alldeles egen combine, där spelarna ska genomgå olika fystester, på och utanför isen. De kommer att bege sig till Chicago redan i morgon.
– Det har jag inga kommentarer till, säger spelarnas agent Peter Nilsson på A.M.A. Sports Agency när hockeysverige.se ringer upp och ber om en bekräftelse.

Både Lindholm och Arvidsson är högaktuella att bli valda i draften efter att ha fått varsitt genombrott under säsongen. Viktor Arvidsson slutade nia i SHL:s poängliga med 40 poäng (16+24) på 50 matcher och landslagsdebuterade under Euro Hockey Tour. Anton Lindholm spelade J20-hockey under stora delar av säsongen, men spelade till sig en ordinarie plats i lagets backuppsättning sent omsider och fick stort förtroende i slutspelet. Han krönte säsongen med att skjuta det matchvinnande målet – hans första på seniornivå – i den fjärde och avslutande finalen mot Färjestad.

Andra Skellefteåspelare som tippas gå i draften är backen Marcus Pettersson och forwarden Axel Holmström, som båda representerade Småkronorna under U18-VM i Finland i april. Pettersson tippas gå tidigt i andra rundan medan Holmström förväntas gå någonstans i tredje eller fjärde rundan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL