Patrik Berglund tillbaka i Västerås

Västerås gör om i sin sportsliga ledning. Patrik Berglund är tillbaka i klubben i en ledarroll, rapporterar Vestmanlands Läns Tidningar.

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån. Patrik Berglund.

Patrik Berglund har inte spelat hockey sedan han lämnade Brynäs 2021. Det har ryktats om en comeback till moderklubben Västerås de senaste säsongerna, och nu står det också klart att den tidigare centern återvänder till klubben i en ledarroll.

Det är VLT som avslöjar att 36-åringen är med på is och kommer att så vara även framöver. Något som även den tillförordnade huvudtränaren Eric Karlsson bekräftar.

– Vi skulle ha dragit igång för två veckor sedan men sedan har det hackat lite allting. Men det är kul, han ska vara en resurs och det är ingen formell roll men en spelarutvecklare som hjälper till både A-laget och på juniorsidan, säger Eric Karlsson.

Beskedet kommer bara ett par timmar efter att Västerås sparkat tränarduon Karl Helmersson och Örjan Lindmark. Exakt hur Patrik Berglunds roll kommer att bli återstår att se.

Den tidigare centern har 717 NHL-matcher bakom sig och har även spelat både VM och OS för Sverige. Han har Västerås som moderklubb och har även gjort tre A-lagssäsonger i klubben. Veteranen har även representerat Djurgården i Sverige.

TV: Kniviga frågor till NHL-svenskarna

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: