17-åringen kan få göra SHL-debut

Han spelade U18-VM som underårig och har fått chansen i Juniorkronorna under säsongen.
Nu kan 17-årige Karl Annborn få chansen att göra SHL-debut med HV71
, rapporterar Jönköpings-Posten.

Karl Annborn. Foto: Aron Broman/Bildbyrån

HV71 har dragits med en lång frånvarolista under inledningen av säsongen, vilket resulterat i att inte mindre än tio backar varit ombytta för spel för Jönköpingslaget. Snart kan ytterligare en spelare adderas på den listan.

17-årige Karl Annborn har spelat U18-VM som underårig och fått chansen i Juniorkronorna. Nu kan han få chansen att SHL-debutera med HV71. Om ingen av de tidigare frånvarande backarna är tillgängliga för spel mot Örebro i kväll står HV71 endast med sex backar, skriver Jönköpings-Posten.

– Det skulle vara mäktigt, det är det jag har kämpat för sedan jag började spela hockey. Det skulle verkligen vara en dröm som går i uppfyllelse om jag får följa med dit, säger han till tidningen.

Tränat med A-laget: “Kul som fan”

Under onsdagens träning fanns Annborn med på isen med HV71.

– Det är kul som fan. Jag har spelat i HV hela mitt liv och nu får jag vara uppe och spela med de stora grabbarna, det är en dröm liksom. Jag har sprungit runt här och kollat på a-lagets matcher sedan jag var fyra år och haft det här som mål sedan jag började med hockey, så att få vara här känns sjukt stort, säger han när JP-sporten pratar med honom efter träningen.

Förra veckan fanns Viggo Gustafsson med i HV71:s laguppställning i matchen mot Frölunda, dock utan att få speltid, och fram till skadan mot Skellefteå fick även juniorbacken Wilhelm Hallquisth förtroende av Anton Blomqvist på HV71:s blålinje. Huruvida Annborn får göra SHL-debut i kväll eller inte låter Blomqvist vara osagt.

– Det beror helt och hållet på vad vi har för folk tillgängliga. Det är duktiga spelare som vi givetvis har koll på, de har gjort det bra i J20 och är det så att luckor öppnar sig är det bara att ta chansen, säger han.

Skulle Annborn få debutera i SHL skulle han bli den andra svenske backen född 2007 att debutera i SHL och den tredje backen född 2007 att spela i SHL. Sedan tidigare har Oliwer Sjöström och Luka Radivojevic fått speltid i SHL med Luleå respektive Örebro.


TV: JVM-kollen – tre jokrar till JVM

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: