Wallstedt stannar i Minnesota – skriver nytt kontrakt

Jesper Wallstedt stannar i Minnesota Wild även efter den här säsongen. Målvaktstalangen har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

Med drygt ett år kvar på kontraktet väljer nu Minnesota att förlänga med Jesper Wallstedt. Den svenska jättetalangen stannar i klubben och har nu skrivit på ett kontrakt fram till 2027.

Det nya kontraktet innebär en löneökning från de 925 000 dollar han tjänar per säsong just nu. Istället blir det ett envägskontrakt värt 2,2 miljoner dollar per år.

Jesper Wallstedt stannar i Minnesota

Förra säsongen blev det tre matcher i NHL och den här säsongen väntas 21-åringen få ett ännu större förtroende. Det har redan spekulerats i att han kommer vara med i truppen redan till premiären. Under tiden i Nordamerika har Jesper Wallstedt imponerat i AHL med Iowa Wild och har under båda sina säsonger i ligan blivit uttagen till All Star-matchen. Han höll även nollan i en av sina NHL-matcher förra säsongen. Målvakten har också varit med VM-truppen två år i rad för Tre Kronor.

Marc-André Fleury har redan aviserat att han kommer att avsluta karriären efter säsongen och uppfattningen är att det är det svenska jättelöftet som ska fasas in och ta hans plats i NHL-laget på sikt.

TV: Utmaning: Vilken ikon väljer NHL-svenskarna?

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: