Jättematchen: Höll första SHL-nollan – efter galna räddningar

Jakob Hellsten klev fram för Leksand och visade att han kan vara en SHL-målvakt av hög kaliber. 24-åringen höll under lördagen sin första nolla i SHL-karriären – efter ett par magnifika räddningar.
– Det var skönt för både mig och laget att vi höll nollan, säger målvakten till Hockeysverige.se efter matchen.

Leksand har hittat formen och vunnit tre raka matcher. Det efter starka målvaktsinsatser där det de senaste matcherna har varit succéjunioren Marcus Gidlöf som fått chansen. Mot Malmö fick Jakob Hellsten återigen kliva in mellan stolparna – och visade på en jätteform.

Efter en mindre händelserik första period för målvakten klev han fram ordentligt i period två och tre.

Malmö skapade där flera stora chanser och hade bra lägen att utjämna matchen. Men Hellsten stod emot, och istället kunde Justin Kloos utöka ledningen i den andra perioden till 2-0.

– Vi inledde starkt och stängde ner Malmö ganska beskedligt. Dom hade inte mycket att komma med i första perioden. Sedan tycker jag det finns några nyckelsituationer i andra och tredje perioden där dom har lägen. Vi lyckades göra 2-0, vilket kändes skönt för både mig och laget. Att ha en lite större marginal.
– I tredje perioden, även om Malmö kommer till lägen, tycker jag att vi har matchen hyfsat under kontroll ändå, säger 24-åringen efter matchen.

Jakob Hellsten höll första SHL-nollan

Jakob Hellsten klev sedan fram i den tredje perioden när Malmö jagade en reducering. Det var också ett par räddningar som stack ut, inte minst en fullständigt galen räddning i slutsekunderna.

Det gjorde att Leksand höll nollan intakt, och målvakten tog sin första SHL-nolla i karriären.

– Jag tror att det var skönt för både mig och laget att vi höll nollan. Det viktigaste var ändå att vi fick med oss tre poäng.

Är det inte en extra boost som målvakt att få med sig en nolla och att du fick göra flera avgörande räddningar?
– Man vill aldrig släppa in mål så det är såklart skönt om det blir noll mål bakåt.

Leksand har just nu fem segrar senaste sex matcherna samtidigt som man också har klättrat uppåt i tabellen. Med dagens resultat ligger man just nu på en åttondeplats.