Tre poäng till Leksand efter avgörande i slutperioden mot Växjö

Leksand vann borta mot Växjö i SHL med 4-2 (1-2, 1-0, 2-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Leksand avgjorde.

Växjö tog ledningen efter nio minuters spel, genom Joachim Blichfeld assisterad av Joel Persson och Dennis Rasmussen.

Leksand kvitterade till 1-1 efter 17.35, när Justin Glenn Kloos hittade rätt framspelad av Matt Caito och Eddie Larsson. Målet var Justin Glenn Kloos femte i SHL.

Växjö tog ledningen på nytt efter 17.40, när Victor Stjernborg fick träff.

Efter 14.56 i andra perioden slog Patrik Zackrisson till, på pass av Axel Rindell och Peter Cehlarik och kvitterade för Leksand. I tredje perioden gjorde Leksand 2-3 efter 13.21 genom Lukas Vejdemo framspelad av Lucas Elvenes och Patrik Zackrisson. Och med bara 1.56 kvar satte Marek Hrivik 2-4.

Växjö har tre vinster och två förluster och 11–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Leksand har två vinster och tre förluster och 12–14 i målskillnad.

På torsdag 17 oktober 19.00 spelar Växjö borta mot Luleå, och Leksand hemma mot HV 71.