Frölunda vann toppmötet – besegrade Luleå

Frölunda HC tog emot Luleå i lördagens toppmöte i SDHL. Och det slutade med seger för hemmalaget Frölunda HC, som besegrade Luleå med 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0) efter förlängning.

– Tight match, en av våra bästa matcher under säsongen. Bra lagmoral och tävling hela matchen. Alla bidrog idag, kommenterade Frölunda HC:s sportchef Kim Martin Hasson efter matchen.

Michelle Karvinen slog till 2.03 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Luleå tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Linnea Johansson assisterad av Jaycee Magwood och Nadia Mattivi. Efter 7.47 i andra perioden nätade Paula Bergström, framspelad av Andrea Dalen och kvitterade för Frölunda HC. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 2.03 innan Frölunda HC också avgjorde till 2-1. Matchvinnare för hemmalaget blev Michelle Karvinen, framspelad av Hanna Olsson.

Det här var Frölunda HC:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Luleås andra uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Frölunda HC nu ligger på andra plats. Luleå leder fortfarande serien, tre poäng före Frölunda.

Nästa motstånd för Frölunda HC är Djurgården. Lagen möts torsdag 31 oktober 19.00 på Hovet. Luleå tar sig an SDE hemma fredag 1 november 18.00.