Växjö slog Örebro Hockey J20 efter Leo Sahlin Wallenius dubbel

Det blev Växjö som gick segrande ur mötet med Örebro Hockey J20 i J20 Nationell södra herr på hemmaplan, med 7-3 (3-0, 3-1, 1-2).

Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren tyckte så här om matchen:

– Dålig match rakt igenom. Vi är dåliga i alla delar där matchen avgörs. Skottlinje, slag runt mål och special teams. Inte nära den nivån vi vill hålla.

Växjö spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Joel Svensson, Jonathan Larsson och Leo Sahlin Wallenius. Växjö ökade ledningen till 4-0 genom Ville Svensson efter 4.34 i andra perioden.

Örebro Hockey J20 reducerade dock till 4-1 genom Dante Josefsson Westling efter 8.29 av perioden.

Växjö gjorde dock två mål och gick från 4-1 till 6-1, målen av Kevin Israelsson och Fabian Hellström. Efter 9.56 i tredje perioden ökade Växjö på till 7-1, på nytt genom Leo Sahlin Wallenius.

Jack Bodin och Fabian Ledin reducerade förvisso, men närmare än 7-3 kom inte Örebro Hockey J20. Växjö tog därmed en säker seger.

Växjös Ville Svensson stod för ett mål och två assists.

Växjö ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Örebro Hockey J20 är på femte plats.

I nästa match, söndag 19 november 12.00, har Växjö Färjestad hemma i Växjö Ishall, medan Örebro Hockey J20 spelar borta mot Frölunda.