Vännäs vinnare mot Lejon – avgjorde i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Vännäs avgöra den jämna matchen borta mot Lejon i J20 Region norr forts herr. Slutresultatet blev 5-6 (1-1, 3-0, 1-4, 0-1). Max Linder blev matchhjälte för Vännäs med sitt mål med bara 56 sekunder kvar i förlängningen.

Vännäs tränare Johan Egeborn om matchen:

– Jag tycker förlängningen speglar vårt hårda jobb i tredje perioden. Vi vinner första tekningen och ger inte iväg pucken förrän den ligger i Lejons målbur.

Vännäs tog därmed andra raka segern, efter 5-3 mot Kiruna i premiären.

Lejon tog ledningen efter 12.56, genom Noel Hamreby framspelad av Alfred Nilzon.

Vännäs kvitterade till 1-1 efter 15.12, genom Frans Uhlin på pass av Henrik Viström.

Lejon tog ledningen på nytt efter 20.51, när Tim Johansson hittade rätt assisterad av Klas Lundström och Kian Morén.

I andra perioden var Lejon starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Elmer Grenholm och Kian Morén. Vännäs var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 4.04 innan Vännäs också avgjorde till 5-6. Stor matchhjälte blev Max Linder, på pass av Wilmer Lundquist och Henrik Viström.