Två mål för Gabriel Melin när Färjestad besegrade Malmö

Färjestad vann mötet med Malmö hemma med 6-3 (1-1, 2-1, 3-1) på fredagen i J20 Nationell södra herr.

Segern var Färjestads fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Malmö inledde bäst och tog ledningen genom Wille Magnertoft efter 10.18, men Färjestad kvitterade genom Joakim Engholm efter 17.54. Efter 3.36 i andra perioden nätade Oskar Kind Bakkevig, framspelad av Hjalte Kruse Thomsen och Christopher Lie och gav Malmö ledningen.

Färjestads Jack Berglund gjorde 2-2 efter 7.41 framspelad av Albert Wikman.

Gabriel Melin gjorde dessutom 3-2 efter 11.14 på pass av Jack Berglund och Albin Sterner.

10.43 in i tredje perioden nätade Malmös Hjalte Kruse Thomsen och kvitterade för Malmö.

15.09 in i perioden slog Victor Westh till på pass av Elias Straume Vatne och Albin Sterner och gav laget ledningen för Färjestad.

Efter 17.34 slog Albin Sterner till framspelad av Gabriel Melin och Noel Styrenius och ökade ledningen för Färjestad.

Laget punkterade matchen med ett 6-3-mål med 1.41 kvar att spela återigen genom Gabriel Melin. Det fastställde slutresultatet till 6-3.

Färjestads Albin Sterner stod för ett mål och två assists.

I tabellen innebär det här att Färjestad nu ligger på andra plats. Malmö är på tionde plats.

Lagen möts igen i nästa match, i Löfbergs Arena lördag 25 november 14.00.