Tre poäng till Luleå efter avgörande i slutperioden mot Modo J20

Luleå vann hemma mot Modo J20 i J20 Nationell norra herr med 3-2 (1-0, 1-2, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Luleå avgjorde genom Jakob Ihs Wozniak.

Modo J20:s tränare Emil Svelander tyckte så här om matchen:

– Laget gör en otroligt bra arbetsinsats och jag tycker att vi är snäppet bättre än Luleå idag och bör åtminstone få med oss poäng. Tyvärr tar vi ett par onödiga utvisningar i slutet som blir förödande.

Segermålet för Luleå stod Jakob Ihs Wozniak för 13.31 in i tredje perioden.

Segern var Luleås femte på de senaste sex matcherna.

Luleå tog ledningen efter 19.01, genom Jakob Ihs Wozniak assisterad av Linus Funck och Isac Hedqvist. Efter 1.46 i andra perioden slog Alex Zalesak till, framspelad av Tobias Oskarsson och Linus Lindgren och kvitterade för Modo J20.

Marcus Schill gjorde dessutom 1-2 efter 7.52 på pass av Vigor Andersson.

Luleås David Granberg gjorde 2-2 efter 17.57 framspelad av Isac Hedqvist och Arttu Tuhkala.

13.31 in i tredje perioden slog Jakob Ihs Wozniak till på nytt på pass av Isac Hedqvist och Linus Funck och avgjorde matchen för Luleå.

Luleås Isac Hedqvist hade tre assists.

Det här var Luleås sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Modo J20:s femte uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Modo J20 nu ligger på sjätte plats. Luleå är på andra plats.

Fredag 1 december möter Luleå Brynäs borta 14.00 och Modo J20 möter Djurgården hemma 18.00.