Straffar avgjorde för Färjestad i bortasegern mot Frölunda

Frölunda mötte Färjestad borta i en match i J20 Nationell södra herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Färjestad vinna med 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0). Jack Berglund blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Första perioden var jämn. Färjestad inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Victor Westh efter 2.33, men Frölunda kvitterade genom Elias Kumlin efter 8.54. Efter 9.52 i andra perioden gjorde Färjestad 1-2 genom Noel Fransén.

Efter 20.56 av perioden kunde Felix Granath kvittera till 2-2 för Frölunda.

I straffläggningen var det Färjestad som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Jack Berglund för.

Frölunda har fem förluster och 11–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Färjestad har tre vinster och två förluster och 15–14 i målskillnad. Det här var Frölundas femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Färjestads åttonde uddamålsseger.

Det här betyder att Frölunda ligger på sjunde plats i tabellen, och Färjestad är på andra plats.

I nästa match, söndag 19 november 12.00, har Frölunda Örebro Hockey J20 hemma i Frölundaborg, medan Färjestad spelar borta mot Växjö.