Stark vändning till seger för AIK mot Mora

Publiken fick se en tredje period där matchen vände i J20 Nationell norra herr mellan AIK och Mora i Ulriksdals IP. Bortalaget Mora hade ledningen i början av tredje perioden, med 2-1, men AIK vände matchen och vann till slut med 4-2.

Moras tränare Erik Johansson:

– 2-1-ledning efter två perioder av hockey. 7 av 20 min i 3:an spenderade vi i utvisningsbåset. Inte bra nog. Frustrerande sätt att avsluta helgen på. Vi har några saker att jobba på, spelare måste köpa in en lagmentalitet för att vi ska ha framgång efter jul.

Första perioden var jämn. AIK inledde bäst och tog ledningen genom Filip Dahlkvist efter 8.00, men Mora kvitterade genom Marton Nemes i slutet av perioden. Mora gjorde också 1-2 efter 19.18 i andra perioden när Johannes Frisk hittade rätt framspelad av Adam Hamrla och Anthon Nilsson-Andren. AIK vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-2 till 4-2 i tredje perioden inom bara 4.18. 3-2-målet kom med bara 01.53 kvar att spela. Och med 35 kvar kom också 4-2.

AIK har tre segrar och två förluster och 17–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mora har en vinst och fyra förluster och 15–21 i målskillnad.

För tabellens utseende betyder det här att AIK ligger på nionde plats medan Mora har åttondeplatsen.

Fredag 1 december 18.00 spelar AIK borta mot Timrå J20. Mora möter Leksand borta i Tegera Arena söndag 3 december 12.00.