Stark seger för Boden i toppmatchen mot Kalix

Det var två topplag som möttes i J20 Region norr A herr på torsdagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Boden, som besegrade Kalix med 3-2 (2-1, 0-0, 1-1).

Nils-Petter Hansén Rim blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 8.45 in i tredje perioden.

Segern var Bodens fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Kalix inledde bäst och tog ledningen genom Elias Åbrant efter 10.41, men Boden kvitterade genom Ludvik Lysonek. Och Boden hann också ta ledningen, återigen genom Ludvik Lysonek. Efter 20.51 i andra perioden slog Elias Åbrant till på nytt, framspelad av Jalmar Kallijärvi och Felix Nilsson och kvitterade för Kalix. 8.45 in i tredje perioden slog Nils-Petter Hansén Rim till på pass av Ludwig Elfving och avgjorde matchen för Boden.

Det här var Bodens andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kalix andra uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet andra plats i tabellen. Kalix är på tredje plats.

I nästa omgång har Boden Lejon borta i Skellefteå Kraft Arena, tisdag 21 november 19.00. Kalix spelar borta mot Vännäs lördag 18 november 14.00.