Stark seger för BIK Karlskoga J20 i toppmatchen mot Grums

Det var två topplag som möttes i J20 Region väst herr på tisdagen. Och det slutade med seger för bortalaget BIK Karlskoga J20, som besegrade Grums med 3-1 (1-1, 1-0, 1-0).

BIK Karlskoga J20:s tränare Marcus Kull tyckte till om matchen:

– Alltid skönt med seger mot Grums, jag tycker rent försvarsmässigt att vi är väldigt stabila idag, dels ett bra målvaktsspel av Oscar Lindström och ett rejält kampspel av våra backar. Offensivt skapar vi nog med målchanser för att kanske vinna med lite större siffror men helhetsbetyget blir ändå fullt godkänt idag.

Därmed har BIK Karlskoga J20 vunnit sex matcher i rad i J20 Region väst herr.

Första perioden var jämn. BIK Karlskoga J20 inledde bäst och tog ledningen genom Edwin Sandahl efter 6.24, men Grums kvitterade genom Casper Liljestrand efter 12.16. Efter 17.16 i andra perioden nätade Oskar Johansson, på pass av Ludwig Sundström och Linus Edström och gav BIK Karlskoga J20 ledningen. 5.59 in i tredje perioden slog William Campbell till framspelad av Emil Niclasson och Erasts Nazarenko och ökade ledningen för BIK Karlskoga J20. 1-3-målet blev matchens sista.

Det här betyder att Grums ligger på fjärde plats i tabellen, och att BIK Karlskoga J20 leder serien.

Lördag 4 november spelar Grums hemma mot Orsa 13.00 och BIK Karlskoga J20 mot Strömsbro hemma 12.00 i Nobelhallen.